dimarts, 20 de setembre del 2016

El triomf dels germans Brownlee




L’increïble final de les sèries mundials de Triatló d’aquest 2016 serà recordat durant molt de temps. Mario Mola i Jonathan Brownlee es jugaven el títol en la darrera prova. El mallorquí havia d’acabar entre els tres primers si volia assegurar el triomf a la general. En cas de no fer-ho, depenia del que fes Brownlee. La ciutat mexicana de Cozumel, que acollia la traca final de la temporada, estava expectant. 

En una cursa calcada a la dels Jocs, Mola va perdre uns segons preciosos al tram de natació. Un marge petit però suficient per tal que els Brownlee s’escapessin a la prova en ruta de bicicleta. De fet, van fer forat i van arribar a superar el minut i mig d’avantatge sobre Mola. El mallorquí, com sempre, va fer valer la seva excel·lent cursa a peu per remuntar, però la tercera plaça estava lluny del seu abast. 
Els Brownlee van dur a terme una estratègia perfecta (un cop més). Van situar-se els primers amb diversos corredors entre ells i Mario Mola. Tot estava a punt per celebrar el triomf de Jonathan quan aquest va defallir. 


La calor tropical i l’esforç al límit va passar factura al seu cos. Les cames van deixar de respondre-li a pocs metres de la línia de meta i el seu germà Alistair va decidir ajudar-lo. Una imatge tremenda de suport familiar fins a creuar la línia de meta, però ja superats pel sud-africà Schoeman. 

El mallorquí Mola, que va rebre la notícia per part del seu company sud-africà d’entrenament Murray que l’esperava a meta, va poder celebrar un triomf impensable minuts abans.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada